12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

IZBORNI DAN U PRIJEDORU PROTEKAO UREDNO

Najnovije vijesti

Na području Prijedora danas su održani Izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica. Predsjednik Gradske izborne komisije u Prijedoru Željko Škondrić rekao je da je na današnje izbore za članove savjeta mjesnih zajednica izašao dovoljan broj glasača i da su oni protekli bez problema.

“Možemo reći da su izbori validni u svih 49 mjesnih zajednica odnosno izašao je dovoljan broj glasača i da izbore iz tog razloga ne moramo ponavljati”, istakao je Škondrić.

On je pojasnio da, prema uputstvima koje je donijela republička Izborna komisija, narednih dana slijedi objavljivanje preliminarnih rezulatata, a u roku od 24 časa ukoliko ne bude prigovora na regularnost izbora, objavljivanje konačnih rezultata.

Za 49 mjesnih zajednica, građani su birali 307 članova. Sedam političkih partija, 13 grupa građana i 15 udruženja građana prijavili su 581 kandidata. Sva biračka mjesta otvorena su jutros u 8.00, a zatvorena u 16.00 časova. Glasanje za članove Savjeta 49 mjesnih zajednica, odvijalo se na 59 biračkih mjesta na području grada.

Na ovim izborima pravo glasa imalo je 85.682 građana Prijedora.

M.Stegić

foto: Giga