17.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

IZETBEGOVIĆEVA AGRESIVNA REVIZIJA PROTEKLOG RATA U BiH

Najnovije vijesti

Boračka organizacija Prijedor odbacila je danas tvrdnje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je u ovom gradu počinjen genocid nad Bošnjacima, navodeći da je on poznat po agresivnoj reviziji posljednjeg građanskog rata u BiH, posebno kada je riječ o stradanju i ratnim zločinima.
Iz ove organizacije ističu da je Izetbegović poznat po mržnji i nesuvislim optužbama prema Srbima i Republici Srpskoj.

“On koristi svaku priliku, a ako tih prilika nema onda ih sam kreira, da opanjka, problematizuje, ponizi, omalovaži i poništi Republiku Srpsku i posebno srpske borce, kao da je BiH oduvijek bila njegova prćija i babovina i kao da je on pozvan da u njoj sudi i uređuje, da ignoriše činjenice, vrši zamjenu teza i beskrajno se igra i iživljava nad stradalnicima”, navodi se u saopštenju.

Iz Boračke organizacije Prijedor ocjenjuju da Izetbegović nije naivan i da nije uzalud naciljao Prijedor, grad suživota i tolerancije koji zna i za strah i za nadanje i ima malo duže pamćenje od Jasenovca, Kozare i od posljednjeg rata.

U saopštenju se dodaje da je Izetbegović “naciljao” Prijedor bez obzira što je recept davno provaljen i što je matematika izmišljenih i proskribovanih brojki ogledalo laži, a ne ogledalo istine.

“Zato ne mogu proći u Prijedoru ni Bakirove optužbe, ni namjere. Prijedor pamti i bolje i gore dane, ali ima svoj cilj koji nije ni približno prema Bakirovom kalupu i receptu”, navodi se u saopštenju.

Iz gradske Boračke organizacije ističu da Prijedor “ide svojim putem” i da u njemu ima mjesta i za one sa zvijezdom i za one sa polumjesecom i za one sa krstom, a posebno za one koji žele da grade još ljepši i bolji Prijedor.

“Bakir to neće i ne može zaustaviti. Ma u kakvim mračnim ponorima bila njegova duša”, navodi se u saopštenju.

Na veb stranici Predsjedništva BiH postavljen je govor Bakira Izetbegovića sa prezentacije projekta “Genocid nad Bošnjacima 1992-1995”, u okviru koga se, između ostalog, navodi da je u Prijedoru počinjen genocid, što nijedna pravosudna institucija nije potvrdila.

izvor: Srna

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!