-0.2 C
Prijedor
Subota, 28 Januara, 2023

IZGRADNJA AUTO-PUTA BANJALUKA-PRIJEDOR U SKLADU SA PLANIRANOM DINAMIKOM

Najnovije vijesti

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sastao se sa delegacijom “Kineske Šandong grupe za međunarodnu ekonomsku i tehničku saradnju” /China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd/ koja ga je informisala da se projekat izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedlog realizuje u skladu sa planiranom dinamikom.

Čubrilović je naglasio da je ovaj projekat od strateškog interesa za cijelu Republiku Srpsku, zbog čega je važna realizacija u skladu sa rokovima i zakonskim procedurama, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je istakao da Republika Srpska, u saradnji sa nadležnim institucijama i kineskim partnerima, kontinuirano preduzima sve potrebne aktivnosti sa ciljem realizacije projekta izgradnje auto-puta u predviđenom roku.

Tokom današnjeg sastanka ocijenjeno je da Republika Srpska i Kina u kontinuitetu imaju uspješnu saradnju, te izraženo uvjerenje da će biti nastavljena i u budućnosti, na dobrobit razvoja ukupnih odnosa, navodi se u saopštenju.

SRNA