2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

IZGRADNJA NOVE SAOBRAĆAJNICE (VIDEO)

Najnovije vijesti

Grad Prijedor, u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj – USAID, realizuje izgradnju saobraćajnice u Industrijskoj zoni ,,Celpak” koja je značajna poveznica grada i industrijske zone.

Sadašnji makadam pretvoriće se u savremenu ulicu uređenu po najvišim standardima. Projektom su predviđene pješačka zona i led-rasvjeta. Sve to će omogućiti bolju frekvenciju saobraćaja prema tranzitnim putevima koji vode iz Prijedora naglasio je  direktor Agencije za lokalni razvoj ,,Preda”, Mišo Reljić.

– Takozvana ,,cesta 105” je kompletno infrastrukturno opremljen projekat, to je upravo ono što su investitori i zahtijevali od nas. – Rekao je Reljić.

U blizini nove saobraćajnice, u narednom periodu, planirana je izgradnja hale ,,Kolektora”, slovenačke firme metalskog sektora koja raspolaže savremenim tehnologijama.

– Tu nam je ostala još jedna površina od četiri hektara planirana za nove insvestitore. Sa tom cestom biće omogućen pristup za infrastrukturu, tu mislim na struju, vodu, kanalizaciju i na rasvjetu i na sve ono što je potrebno jednom investitoru da bi mogao  nesmetano da funkcioniše. – Kaže Reljić.

Ukupna vrijednost Projekta je 716.000 maraka. Iz budžeta grada biće izdvojeno oko 346.000 maraka, a ostatak će obezbijediti Američka agencija USAID. Izvođač radova je preduzeće ,,Prijedor-putevi”, a rok za završetak je kraj juna.

I.Pekarić