Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković obišao je danas radove na asfaltiranju puta u naselju Janjića pumpa. Riječ je o dionici dugoj 950 metara, vrijednosti oko 66.500 KM. Ovi radovi dio su hitnih intervencija na putnoj infrastrukturi, poručio je gradonačelnik.

On je dodao da je u ovom naselju planirano asfaltiranje još jednog dijela, ali da će se to raditi nakon završetka radova na kanalizaciji. – Ovo naselje nalazi se na zemljištu koje ima dosta vode i jako je teško bilo održavati makadamske puteve. Brzo su stradali poslije kiša i uvijek smo ovdje imali problema. Ali sa ovim asfaltom, sa završetkom kanalizacije i afaltiranja drugog dijela naselja, mislim da će zadovoljstvo stanovništva biti kompletno – rekao je on.

Ovo je uz putne pravce u Kozarcu i Kevića Brdu dio prve tenderske grupe, pojasnio je Radenko Crnogorac, direktor „Prijedorputeva“, preduzeća koje izvodi radove.  On je dodao da je ugovoreni rok za ovaj posao bio 30 dana, ali da je završen prije roka uz sve poteškoće, koje u aktuelnoj situaciji prate privredu.

Mještani su se zahvalili Gradskoj upravi, jer su loši putevi bili dugogodišnji problem sa kojim su živjeli, izrazivši nadu da će u budućnosti uslijediti i novi radovi.

Predstavnici Gradske uprave obišli su i druge lokacije na kojima se izvode radovi na sanaciji objekata stradalih u prošlogodišnjim poplavama, za koje su nedavno potpisani ugovori. Jedan takav objekat je i pješački most u Niševićima. Novi most itekako znači, kaže mještanka Milka Miljević, jer je bez njega bila praktično odsječena od ostatka sela, kad je voda odnijela stari most.

Radovi se izvode i u Gornjoj Lamovitoj, u zaseoku Prpoši, na sanaciji propusta koji se nalazi na nestabilnom tlu. Slični zahvati na infrastrukturi oštećenoj u poplavama obavljaju se praktično na području cijelog grada, pojasnio je Zlatko Ritan, savjetnik gradonačelnika za infrastrukturne poslove.

– Pri raspisivanju ovih tendera vodili smo se idejom da veći broj malih poslova dobije veći broj preduzeća. Tako da u kratkom periodu možemo uraditi više posla. To smo i dobili. Imamo veći broj izvođača, jedne za sanacije propusta, druge za radove na društvenim domovima. Tako da vjerujem da će svi poslovi biti urađeni u ugovorenom roku – rekao je Ritan.

Z.J.

PrethodniOPREMA I SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU PROSTORA ZA SVE LOKALNE ZAJEDNICE
SlijedećiSVA KONTROLISANA LICA POŠTOVALA KUĆNU IZOLACIJU