5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

IZGRADNJA STREET  WORKOUT PARKA NA URIJAMA (VIDEO)

Najnovije vijesti

U okviru projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“, danas je potpisan ugovor sa neformalnom grupom mladih “Barbrothers’’ sa Urija, za izgradnju street workout parka u ovom naselju. David Hajnešević jedan je od mladih Prijedorčana koji svakodnevno treniraju na otvorenom. Fizička izdržljivost, mentalna stabilnost, akrobacije samo su neke od predispozicija za Street workout koji je nastao još u antičkoj Grčkoj, ali najveću popularnost stekao je krajem prošlog vijeka.

Grupa mladih sportista je kroz radionice “Dijalozi u zajednici” došla na ideju da rade na izgradnji ovog parka kao alternativi za privatne teretane, kaže Tijana Grujičić, koordinator Međunarodne organizacije za migracije u Bosni i Hercegovini.

– Neophodno je oko 4.500 KM da se izgradi park zajedno sa svim dozvolama. Naravno, tu nam je izašao u susret i Grad Prijedor koji je sa Zavodom za izgradnju grada izdao sve potrebe neophodne za izgradnju parka – kaže Grujičićeva.

Tijana Grujičić, koordinator Međunarodne organizacije za migracije u Bosni i Hercegovini

Projekat ‘‘Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH’’  implementira Međunarodna organizacija za migracije, uz podršku USAID-a BiH. Izgradnja Street workout parka trebalo bi da počne za deset dana.

I. Pekarić