IZLOŽBA GRAFIKA INSPIRISANA POSJETOM PRIJEDORU

U Muzeju Kozare otvorena je izložba grafika pod nazivom „Šetnja u Prijedoru“, autorke Sare Marije Šikuline sa Malte. Ova multimedijalna umjetnica diplomirala je na Fakultetu umjetnosti, nauke i tehnologije na Malti, gdje je sada profesor. Magistarske studije iz oblasti digitalnih medija završila je na Univerzitetu umjetnosti London u Kambervelu.

Sara Marija Šikluna je treći put u Prijedoru, ali sada sa svojim izložbenim radovima. Ona je tokom prošlogodišnje turističke posjete ovom gradu zabilježila fotografije foto-aparatom, koje su joj poslužile kao predlošci za likovne kompozicije koje je predstavila.

Kustos umjetničke zbirke Muzeja Kozare, Aleksa Milić kaže da je saradnja sa Sarom Marijom počela još prošle godine, te da je u planu saradnja za sljedeću godinu kada će biti upriličena izložba njenih studenata. – Digitalne grafike su ono od čega ona počinje svoj rad, bez obzira da li su na kraju rezultat grafike, instalacije, slike, kolaži ili nešto drugo. Ovaj put to su grafike izvedene u klasičnoj tehnici višebojne sito-štampe – rekao je Milić.

Ovu izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Prijedora, Aleksandar Miljuš, koji je rekao da je ova izložba predstavlja vrhunac kulturnih dešavanja u Prijedoru. Izložbu čini 18 grafika, a u Muzeju Kozare je otvorena do 12. septembra.

V.Gavranović

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!