3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

IZVEDENA POKAZNA VJEŽBA “OGANJ 2019” (video)

Najnovije vijesti

U Kasarni “Žarko Zgonjanin” u Prijedoru danas je održana vježba “OGANJ 2019 – saradnja sa civilnim strukturama u slučaju požara”. U demonstraciji su učestvovali pripadnici Druge pješadijske čete Oružanih snaga BiH, predstavnici prijedorskog Crvenog krsta, Civilne zaštite i Teritorijalne vatrogasne jedinice.

Po riječima pukovnika Gorana Stokića, komandanta Prvog pješadijskog bataljona Šeste pješadijske brigade, cilj vježbe je da se pokaže sposobnost dežurnih službi. Demonstrirana je evakuacija, korišten vazdušni jastuk za evakuaciju izolovanih ljudi u drugom objektu, dok su pripadnici Crvenog krsta simulirali povrede.

Jednu od najznačajnijih uloga u ovakvim situacijama imaju vatrogasci, ističe Radenko Petrić, zamjenik komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

– Pristupili smo gašenju požara i spasavanju ljudstva sa visina iz komandne zgrade – rekao je Petrić.

Vježbi je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš, koji je čestitao učesnicima na pokazanoj spretnosti te istakao da je od velikog značaja da vatrogasci i pripadnici Oružanih snaga imaju dobru saradnju, kako bi pomogli ljudima u nevolji.

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!