6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

IZVIĐAČI IZ JUŽNE KOREJE POSJETILI GRAD NA SANI

Najnovije vijesti

Delegacija izviđača iz Južne Koreje predstavila je danas u Prijedoru kandidaturu Korejske skautske asocijacije za domaćina 25. Svjetske izviđačke smotre koja treba da bude održana 2023. godine.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da posjete iz tako udaljenih zemalja nisu česte na ovim prostorima.

Milenko Đaković
Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora

“Riječ je o ljudima koji stižu sa drugog kontinenta sa željom da se predstave i ujedno uspostave saradnju sa izviđačima Prijedora i Zenice. Taj izbor nije slučajan nego su ovo dva najaktivnija i najbolje organizovana izviđačka odreda u BiH”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.
Predstavnik južnokorejske provincije Joemlabuk Soni Kim istakao je da je razgovarano o budućoj saradnji izviđačkih organizacija.

Soni Kim
Soni Kim, predstavnik južnokorejske provincije Joemlabuk

“Budućnost grada i jedne zemlje zavise od mladih i zato sam sa poštovanjem prihvatio izlaganje rukovodstva grada koje dosta pomaže izviđače, a to su uglavnom mladi ljudi i budućnost ovog grada”, rekao je Kim.
Četvoročlana korejska delegacija izviđača u Prijedoru danas boravi u pratnji komesara za međunarodnu saradnju Saveza izviđača Srbije Nenada Jovanovskog.

Osim obilaska grada i prijema kod gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, organizovane su prezentacija Saveza izviđača BiH, Saveza izviđača Republike Srpske i Odreda izviđača “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor i prezentacija Saveza izviđača Južne Koreje.

Osim Južne Koreje, kandidaturu za održavanje 25. Svjetske izviđačke smotre, koja sa 40.000 do 60.000 učesnika iz svih zemalja svijeta nadmašuje i velika svjetska događanja kao što su Olimpijske igre ili Svjetsko prvenstvo u fudbalu, istakla je i Poljska.

izvor: Srna

foto: Giga