Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

IZVIĐAČI IZ JUŽNE KOREJE U SRIJEDU U PRIJEDORU

NAJNOVIJE VIJESTI

Delegacija Saveza izviđača Južne Koreje stiže u srijedu, 15. februara, u posjetu izviđačima u Prijedoru, najavljeno je iz prijedorskog Odreda izviđača “Doktor Mladen Stojanović”.
Cilj ove posjete je uspostavljanje saradnje sa izviđačkom organizacijom u BiH, ali i prezentacija kandidature Korejske skautske asocijacije koja se kandidovala za domaćina 25. Svjetske izviđačke smotre koja treba da bude održana 2023. godine, navodi se u saopštenju prijedorskih izviđača.

Osim Južne Koreje, i Poljska je podnijela zahtjev za kandidaturu za održavanje ove prestižne manifestacije koja okuplja od 40.000 do 60.000 učesnika iz zemalja širom svijeta.

Za prezentaciju kandidature i razgovor o daljoj saradnji, odabrane su dvije izviđačke organizacije u BiH – u Republici Srpskoj Prijedor, a u Federaciji BiH Zenica.

“Ovaj izbor nije slučajan jer ove dvije organizacije važe za najaktivnije i najbolje organizovane u BiH”, navodi se u saopštenju.

Korejska delegacija, u pratnji komesara za međunarodnu saradnju Saveza izviđača Srbije Nenada Jovanovskog, u Prijedor stiže u srijedu, 15. februara, u 11.00 časova.

Predviđeni su obilazak grada, prijem kod gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, prezentacija Saveza izviđača BiH, Saveza izviđača Republike Srpske i Odreda izviđača “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor, te prezentacija Saveza izviđača Južne Koreje i kandidature za 25. Svjetsku izviđačku smotru, kao i razgovori o daljoj saradnji izviđača iz BiH sa kolegama iz Južne Koreje.

izvor: Srna