-1.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

JAČANJE KAPACITETA UDRUŽENJA STRUČNIH RADNIKA SOCIJALNE DJELATNOSTI (VIDEO)

Najnovije vijesti

Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Udruženja stručnih radnika socijalne djelatnosti regije Prijedor, Branka Zdjelar, ponovo je izabrana na ovu funkciju, dok je za predsjednika Skupštine imenovana Gospa Sajak, odlučeno je na današnjem koordinacionom sastanku u Prijedoru. Da je situacija u društvu teška, a potrebe socijalnih kategorija kompleksne, svjesni su i u ovom udruženju.

– Stoga je važno da ustanove socijalne zaštite grade partnerstvo kako sa vladinim tako i nevladinim sektorom, kroz projekte koji će ispuniti potrebe različitih kategorija korisnika, a koje ne mogu podmiriti iz redovnih sredstava ustanova – izjavila je Branka Zdjelar.

Gospa Sajak, diplomirani pravnik Centra za socijalni rad u Prijedoru,  u narednom periodu očekuje intenzivniji rad ovog udruženja i uključivanje što većeg broja stručnih radnika, kako lično tako i putem institucija u kojima rade.

– Takođe očekujem podizanje nivoa profesionalnog statusa stručnih radnika koji rade u socijalnoj djelatnosti – rekla je Sajakova.

Cilj današnjeg koordinacionog sastanka, koji je održan uz podršku Misije OEBS-a u BiH, je jačanje kapaciteta regionalnog Udruženja stručnih radnika socijalne djelatnosti. Osnovano je 2012. godine, kao podrška ustanovama socijalne zaštite u realizovanju svojih djelatnosti i potreba njihovih korisnika. Udruženje obuhvata predstavnike iz Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada, Kostajnice, Oštre Luke i Krupe na Uni.

D.S.