3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

JAVNA KUHINJA U LJUBIJI NASTAVILA S RADOM

Najnovije vijesti

Nakon dvodnevnog prekida, javna kuhinja u Ljubiji danas je nastavila s radom, nakon što je Gradska uprava Prijedor uplatila iznos od 15.000 KM koji je dugovala za sufinansiranje ishrane 40 korisnika u Ljubiji i 50 u Prijedoru u septembru i oktobru. Obje javne kuhinje vodi Hrišćanska humanitarna organizacija “Hleb života”, dok treću vodi Udruženje građana “Optimisti”.

“Početkom godine dogovorena je cijena od 2,60 KM po obroku, a to je 7.500 KM mjesečno. Grad je na naš račun uplatio oko 15.000 KM sredstava koje su nam ostali dužni za septembar i oktobar. Iz lokalne uprave nam je obećano da će sredstva biti uplaćena i za novembar i decembar”, rekao je Danko Malešević, predsjednik “Hleba života”.

U Gradskoj upravi podsjećaju da je za sufinansiranje tri javne kuhinje u ovoj godini izdvojeno rekordnih 170.000 KM, a da su redovna tranša i odobreno budžetsko uvećanje potrošeni prije vremena, jer je došlo do neplaniranog povećanja broja korisnika u jednoj od javnih kuhinja. Svi se slažu da se ne smije dozvoliti da javne kuhinje prestanu s radom i da korisnici moraju biti prioritet.

” Bilo je tu određenih problema i načina na koji da obezbijedimo preostali iznos za nesmetan rad javnih kuhinja do kraja godine. Prioritet moraju biti naši sugrađani koji koriste usluge javne kuhinje, i ne smijemo dozvoliti da stanu sa radom”, rekao je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

D. S.