13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

JAVNE KUHINJE OBEZBIJEDILE SREDSTVA ZA RAD U 2017.

Najnovije vijesti

Javne kuhinje u Prijedoru, ove godine, dobiće više sredstava iz gradskog budžeta, što će pomoći da još jedan broj socijalno ugroženih lica dođe do svakodnevnog toplog obroka.

img_4209

Iako su prije samo desetak dana počeli sa radom, Javna kuhinja “Život dva”, humanitarne organizacije “Merhamet”, već je popunila kapacitete.

img_4218

Međutim, socijalno ugrožena lica u potrazi za besplatnim toplim obrokom svakodnevno se obraćaju upravniku ove javne kuhinje Zijadu Čaniću koji, kako kaže, nove korisnike evidentira samo ukoliko su na spisku socijalno ugroženih lica Centra za socijalni rad.

zijad-canic

U ovoj javnoj kuhinji topli obrok svakog dana dobija 50 lica, kaže Čanić, dodajući da će taj broj ove godine biti veći, jer je najavljena finansijska pomoć Gradske uprave.

Javna kuhinja u humanitarnoj organizaciji “Hleb života” djeluje već nekoliko godina. Trenutno u Prijedoru imaju 140, a u Ljubiji 45 korisnika.

javna-kuhinja

Danko Malešević, predsjednik ove organizacije, rekao je da će nastaviti rad zahvaljujući donatorskoj organizaciji iz Velike Britanije, Agenciji lokalne demokratije i Gradskoj upravi.

KV

foto: Arhiva