3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIMA: OBUKA ZA ZAVARIVAČE

Najnovije vijesti

Narednih desetak dana biće otvoren javni poziv za nezaposlena lica, za osposobljavanje za zavarivače MIG-MAG postupkom. Obuka je besplatna, a održava se u okviru projekta „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“. Ciljna grupa ovog javnog poziva su lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanjeRS – Biro Prijedor, pojašnjava projekt-menadžer Branislav Vujasin.

Poziv je objavljen na veb sajtu Agencije „Preda“, Zavodu za zapošljavanje Biro Prijedor, Mašinskoj školi, a biće dostupan i u dnevnim novinama. Teoretska obuka obavljaće se u prijedorskoj Mašinskoj školi, a praksa u lokalnim preduzećima uključenim u realizaciju Projekta  „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“.

Vujasin dodaje da je, pored ovoga, planirano osposobljavanje za metalostrugare-CNC programere, varioce, CNC operatere za drvnu industriju, tapetare, šivače, izradu gornjih dijelova obuće, industrijsku proizvodnju gljiva, IT specijaliste i plasteničku proizvodnju.

Projekat finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada ILO. Realizuje ga Agencija „PREDA“ u partnerstvu sa Gradom Prijedorom, Zavodom za zapošljavanje RS, Mašinskom školom, Poljoprivredno-prehrambenom školom, Klasterom „DRVO-PD“ i „Edna Metalvorking“, d.o.o.

D.S.