17.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

JAVNI POZIV ZA DODJELU BUDŽETSKIH PODSTICAJA

Najnovije vijesti

Grad Prijedor raspisao je danas javni poziv za realizaciju Programa korišćenja budžetskih sredstava za poljoprivredu u 2017. godini.
Maksimalni iznos podsticaja za tekuću godinu je 2.000 KM za fizička lica i 4.000 KM za preduzetnike i pravna lica.

Za podsticaje mogu konkurisati svi poljoprivredni proizvođači na teritoriji grada Prijedora upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao komercijalna ili kao nekomercijalna gazdinstva, ukoliko blagovremeno podnesu zahtjev za podsticaje i ispune uslove ovog programa.

Podsticaji će se dodjeljivati za govedarstvo, ovčarstvo, svinjarstvo, peradarstvo, pčelarstvo, proizvodnju gljiva, proizvodnju povrća na otvorenom, organizovanje poljoprivrednih proizvođača, voćarstvo, plasteničku proizvodnju povrća i cvijeća i obnovu poljoprivredne mehanizacije.

Rokovi za dostavljanje prijava za javni poziv različiti su za svaku od oblasti i počinju u julu, a završavaju krajem godine.

Sredstva za unapređenje poljoprivrede u budžetu grada Prijedora za 2017. godinu iznose 444.000 KM.

Od toga iznosa za podsticaje i razvoj u poljoprivrednoj proizvodnji namijenjeno je 200.000 KM, za sufinansiranje projekata u poljoprivredi 100.000 KM, za proizvodnju povrća i cvijeća u zatvorenom prostoru 50.000 KM, za unapređenje voćarske proizvodnje 40.000 KM, za učešće u finansiranju protivgradne zaštite 39.000 KM i za obnovu poljoprivredne mehanizacije 15.000 KM.

Javni poziv objavljen je u današnjem broju lokalnih sedmičnih novina “Kozarski vjesnik” i na zvaničnoj internet stranici grada www.prijedorgrad.org.

izvor: Srna

foto: Arhiva

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!