JAVNI POZIV ZA PRIJEM NOVIH KORISNIKA ZAŠTITNE RADIONICE – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti JAVNI POZIV ZA PRIJEM NOVIH KORISNIKA ZAŠTITNE RADIONICE

JAVNI POZIV ZA PRIJEM NOVIH KORISNIKA ZAŠTITNE RADIONICE

0

Fondacija “Zajednički put” iz Prijedora raspisala je javni poziv za prijem novih članova u Zaštitnu radionicu koja u gradu na Sani uspješno djeluje od januara prošle godine s ciljem podrške samozapošljavanju mladih ljudi, posebno mladih sa invaliditetom.
“Fondacija `Zajednički put` Prijedor uz podršku osnivača i najznačajnijeg donatora Semire Hofman, kao i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, namjerava realizovati niz aktivnosti radi pospješivanja samozapošljivanja mladih putem Zaštitne radionice”, saopšteno je iz ove fondacije.

Mladi će imati priliku da se upoznaju i da nauče tehnike starih zanata, dekupaž i tehniku izrade unikatnog nakita, a posebna pažnja biće posvećena učenicima Javne ustanove Centar “Sunce” Prijedor, njihovom osposobljavanju i unapređenju praktične nastave.

Zaštitna radionica broji više od 30 izlagača koji su od osnivanja radionice napravili više od 2.000 unikatnih i ručno rađenih proizvoda čijom prodajom su ostvarili više od 10.000 KM naknada.
Poziv za nove korisnike otvoren je do 25. oktobra ove godine, a dodatne informacije mogu se dobiti na veb-stranici www.fondacijazajednickiput.org ili lično u prostorijama Zaštitne radionice Prijedor, koja se nalazi u blizini robne kuće “Patrija”.

tekst: srna

foto: arhiva

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version