-3.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

JAVNO-PRIVATNIM PARTNERSTVOM DO NOVIH RADNIH MJESTA

Najnovije vijesti

Agenciji za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” odobren je projekat “Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta” putem kojeg bi trebalo da bude otvoreno najmanje 40 novih i održivih radnih mjesta.
Cilj projekta vrijednog 459.479 KM je kreirati dinamično lokalno tržište rada bazirano na partnerstvu javnog i privatnog sektora na području Prijedora.

Goran Rodić iz Agencije “PREDA-PD” rekao je da se očekuje potpisivanje ugovora za realizaciju projekta i da će realizacija projekta trajati 20 mjeseci, a da su partneri u projektu, osim ove agencije kao aplikanta, grad Prijedor, ovdašnja filijala Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Mašinska i Poljoprivredno-prehrambena škola, Klaster DRVO-PD i firma “EdnaMetalvorking”.

“Savjet za obrazovanje i zapošljavanje grada Prijedora imaće ulogu upravnog odbora u projektu, odnosno vršiće monitoring i evaluaciju, predlagati moguće korektivne mjere i pružati tehničku podršku na individualnom i kolektivnom nivou”, naveo je Rodić.

Osim otvaranja novih radnih mjesta, projektom je predviđeno povećanje broja programa za sticanje kvalifikacija i vještina za deficitarna zanimanja i povećanje budžetskih izdvajanja za finansiranje aktivnih mjera podrške zapošljavanju za minimalno 20 odsto i za finansiranje obrazovanja odraslih za sto odsto.

Projekat je dio trogodišnjeg programa Međunarodne organizacije rada /ILO/ “Lokalna partnerstva za zapošljavanje” koji finansira Evropska unija

Ukupna vrijednost projekta je 4,4 milona evra, od kojih je tri miliona evra namijenjeno za dodjelu bespovratnih sredstava lokalnim zajednicama u BiH s ciljem pružanja podrške stvaranju novih radnih mjesta i lokalnom razvoju kroz institucionalizaciju saradnje javnog i privatnog sektora.

izvor: Srna

foto: Ilustracija