20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

JAVOR: PAMTITI ONE KOJI SU DALI ŽIVOTE ZA SRPSKU

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je, u ime predsjednika Republike Srpske , u Novom Gradu prisustvovao obilježavanju 28. godišnjice od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije. On je novinarima izjavio da je danas jako važan dan ne samo za zapadnokrajiške opštine nego i za čitavu Republiku Srpsku.

“Navršava se 28 godina od odbrane zapadnokrajiških granica. Na žalost, ovo je ujedno i tužan i srećan dan. Tužan, jer smo izgubili mnogo naših sugrađana , ali smo sretni što smo odbranili Republiku Srpsku”, rekao je Javor.

On je dodao da ni poslije 28 godina, ne jenjava strast , volja i želja mnogih da Republika Srpska jednog dana nestane.

“To je način kako su oni zamislili tada i već 28 godina traje ta ideologija. Zato mi moramo, kao što smo tada bili, i danas biti jedinstveni. Da imamo čvrstu Republiku Srpsku i da imamo čvrste institucije upravo zahvaljujući predsjedniku Republike koji svaki dan ponavlja da su naše institucije garant opstanka i Republike Srpske i srpskog naroda”, rekao je Javor.

On je dodao da je poražavajuće da za ovaj zločin niko nikad nije odgovarao, a da je bilo mnogo stradalih civila, žena i djece i da je to ono što se ne smije zaboraviti.

“Mladi ljudi moraju da znaju istoriju, moraju da poštuju sve naše žrtve i dolazeći na ova mjesta poručujemo da nikada nećemo zaboraviti i da ćemo se uvijek prisjećati svih onih koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku”, poručio je Javor.

prijedorgrad.org