Četvrtak, 25. Aprila 2024.
13.8 C
Prijedor

JAVOR RAZGOVARAO SA KINESKOM DELEGACIJOM O PROJEKTU PREČISTAČA OTPADNIH VODA

NAJNOVIJE VIJESTI

U Gradskoj upravi Prijedor danas je održan sastanak delegacija Grada Prijedora i kineske Kompanije  “China Energy” i “China Energy Jiangsu Design Institute Co. Ltd” na temu Projekta “Prečistači otpadnih voda u Republici Srpskoj, Grad Prijedor”.

Delegaciju Grada Prijedora predvodio je gradonačelnik Slobodan Javor, a delegaciju kineske kompanije, Wang Bo  – izvršni direktor za region južne Azije, “China Energy Construction International Group Co., Ltd” .
Grad Prijedor je jedna od lokalnih zajednica koja je kandidovana za izgradnju prečistača otpadnih voda , a sve kao rezultat saradnje sa Narodnom Republikom Kinom i navedenim kompanijama, koju je uspostavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske.
Na sastanku je razgovarano o konkretnim temama vezanim sa pripremne radnje i realizaciju navedenog projekta, te je utvrđeno da postoji veliki nivo međusobne saglasnosti i razumijevanja, te da će se u narednom periodu nastaviti sa svim neophodnim radnjama, kako bi se u toku iduće godine krenulo u realizaciju projekta. Ovom prilikom razmijenjene su informacije koje će biti od značaja za dalje aktivnosti.

www.prijedorgrad.org