U kinu „Kozara“ juče je predstavljen performans Jelene Govedarice. Ovaj 60-ti koji potpisuje tekstom, scenarijom, koreografijom i organizacijom  nosio je naziv „Jedan život, a stotinu priča“, posvećen djeci s teškoćama u razvoju i njihovim porodicama. Osim predstave i modne revije u performansu je učestvovalo 12 korisnika Dnevnog centra „Neven“. 

Jelena kaže da je performans nastao na autentičnim svjedočenjima. Naime, autorka je poslušala 30 autentičnih priča čiji su akteri porodice s djecom koja imaju teškoće u razvoju i na kraju se odlučila da izdvoji jednu.  Kako naglašava riječ je o impresivivnoj, vrlo realnoj i nadasve emotivnoj priči. – Na kraju sam odlučila da ovo veče bude posvećeno Vesni Berić, jer je na neki način svojoj Jeleni obećala da će do kraja života ostati u tom centru. I tako se dogodilo, da jedna Jelena napiše scenario o jednoj Jeleni – kaže s puno emocija Govedarica.

Lik djeteta dočarala je na svoj način glumica Mirela Predojević. Rad na ovoj predstavi donio joj je neprocjenjivo iskustvo. – Neke stvari sam čak naučila od njih. To je tolika količina ljubavi i prisnosti da je to skoro pa nevjerovatno – kaže Mirela. Osim Govedarice, Mirele Predojević, 12 korisnika Dnevnog centra „Neven“, Belme Delibašić, modnog dizajnera iz Kaknja  bili su  tu i „Models by Jelena Govedarica“, te Tina Gegić iz Novog Sada koja je na sceni predstavila kolekciju „Glamur Las Vegasa“.

Sredstva od projekta, koji su kupovinom ulaznica podržali naši sugrađani, ali i sponzori biće, po riječima autora projekta, dalje usmjerena na rad s  Udruženjem „Neven“, a učesnici projekta s organizatorima će i na nagradno zimovanje.

M.Z.

 

PrethodniSUTRA GODIŠNJI KONCERT SKUD-a “Dr Mladen Stojanović”
SlijedećiZA NAJMLAĐE PREDSTAVA “DJEDA MRAZOVA ČAROLIJA”