20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

JEDNOSTAVNIM TRIKOM DO SAVRŠENE BOJE KOSE!!!

Najnovije vijesti

Zdrava i njegovana kosa podrazumijeva pravilno njegovanje. Ako ste primjetili da farbe koje kupujete u radnjama previše agresivno djeluju na kosu te je hidrogen dodatno isušuje, onda je vrijeme da pomoć potražite u prirodnim preparatima. Donosimo potpuno bezopasan recept koji će vam pomoći da prekrijete sijede dlake i na prirodan način ofarbate tamnu kosu.

Šta vam je potrebno?
Potrebno je tri do četiri kašike instant kafe (zavisno od dužine kose). Takođe, možete iskoristiti i šolju svježe skuhane turske kafe.

Regenerator za kosu (ili jogurt) – pola šolje regeneratora za kosu.
Princip rada: 
U staklenoj posudi pomiješajte kafu i pola šolje regeneratora za kosu. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Stavite peškir oko vrata kako biste zaštitili odjeću od eventualnih mrlja. Četkom za farbanje dobijenu smjesu,  nanesite na kosu. Najbolje ćete je nanijeti ako krenete od korijena kose (izrasta) prema vrhovima. Kada prekrijete cijelu dužinu kose, farbu još dodatno utrljate prstima. Kosu raščešljate i zavežite u punđu. Nakon toga na nju stavite plastičnu kesu ili aluminijsku foliju kako bi se kosa brže zagrijala te bolje “primila” farbu. Ostavite je na kosi sat vremena. Ako želite da kosa bude još tamnija, produžite još pola sata. Kada ste sigurni da je kosa upila farbu, isperite je vodom. Nastavite ispirati sve dok voda ne postane potpuno čista.
Dodatni savjeti:
■Ako prvi put kosu tretirate na ovaj način, isto ponovite i sutradan. Potpuno bijelu (sijedu) kosu, kao i svijetlije nijanse kose nikada nemojte tretirati ovom farbom. Ako u ovu kombinaciju dodate i prirodnu kanu, kosa će izgledati zdravije, dobiće predivni sjaj i farba će se duže zadržati na kosi.

izvor: minimagazin