Trenažnim letovima na Aerodromu Urije, danas je počeo 12. “Blanik kup vihor Prijedor 2017”. Sutra od 11 časova, uslijediće i svečano otvaranje takmičenja.

Od 18 do 19 časova je takmičenje u preciznom sletanju modela jedrilica, a za 20 časova najavljeno je proglašenje pobjednika.

Kup će se održati u tri konkurencije: Prvenstvo Republike Srpske, Prvenstvo BiH i Otvoreno prvenstvo na kojem učestvuju aeroklubovi po pozivu.

Grad Prijedor je glavni pokrovite takmičenja,  a Vlada Republike  Srpske, odnosno Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, manifestaciju pomažu sedam godina.
– To je jedini takav kup u RS i svima nam je važan, jer na taj način promovišemo Prijedor i Republiku Srpsku. Broj takmičara se stalno povećava i njihova bezbjednost nam je na prvom mjestu – rekla je

potpredsjednik Organizacionog odbora “Blanik kupa” Lejla Rešić. Direktor kupa Milan Marković potvrdio je da je do sada prijavljeno tridesetak pilota, stalnih učesnika, koji dolaze iz Australije, Poljske, Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.
Organizator kupa je Aeroklub “Prijedor”.

 

PROGRAM KUPA – SUBOTA

11.00 – Svečano otvaranje „Blanik kupa“, piste i hangar sa letačkim programom

12.00 – 17.30 – Takmičarski letovi

15.00 – 15.30 – Pauza

18.00 – Završetak „Blanik kupa“

18.00 – 19.00 – Takmičenje u preciznom sletanju modela jedrilica

19.00 – 20.00 – Proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje

21.00  – DJ  Zorić

23.00 – 02.00  – Koncert „The Bechars”

M. Bogun

PrethodniNOVI ZAKON POJEDNOSTAVLJUE BAVLJENJE SEOSKIM TURIZMOM
SlijedećiFK “RUDAR PRIJEDOR” NA TEŠKOM ISPITU KOD “TEKSTILAC KORTA”