Poznata srpska spisateljica Jelena Bačić Alimpić promovisaće u Prijedoru svoju knjigu „Nigde nema te“. Promocija će biti održana u Gradskoj čitaonici u četvrtak, 9. novembra, u 18.00 časova, u organizaciji Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“.

Alimpićeva spada među najčitanije savremene autorke. Iza sebe ima romane: „Ringišpil“, „Pismo gospođe Vilme“, „Poslednje proleće u Parizu“ i trilogiju „Kazna za grijeh“. U najnovijem djelu „Nigde nema te“, ona piše o ljubavi Italijanke Izabele Mesini i Marka, ratnog izvještača iz Srbije u vrijeme Prvog svjetskog rata.

“Izabela Mesini, pametna i saosećajna devojka iz malog sicilijanskog sela, prijavljuje se za bolničarku Crvenog krsta kako bi pobegla iz kuće svoje majke. U vihoru ratnih stradanja, mnogi ranjenici proći će kroz spretne Izabeline ruke u maloj poljskoj bolnici na Dolomitima. Jednog dana tu dovoze Marka, ratnog izveštača iz Srbije koji je teško ranjen, i Izabela dobija zadatak da se nakon operacije stara o njemu. Tokom dugih, teških dana Markovog oporavka Izabela sa njim razvija neobičan odnos: iako stranci, oni će se razumeti bez mnogo reči. Mada znaju da njihova veza osuđena na propast, ljubav će biti jača od svih pravila i ograničenja. Ali, kada posle završetka rata Izabeli prošlost pokuca na vrata, počeće drama njenog života o kojoj će pričati čitava Italija”, navodi se na „Laguninom“ sajtu o romanu „Nigde nema te“.

K.V.

PrethodniKREMA ZA HIDRATIZACIJU KOŽE KOJU MOŽETE NAPRAVITI SAMI (RECEPT)
SlijedećiSMJERNICAMA PROTIV HAOTIČNOG STANJA NA TRŽIŠTU OSIGURANJA (VIDEO)