10.8 C
Prijedor
Subota, 2 Marta, 2024

JELENA BAČIĆ ALIMPIĆ PROMOVISALA SVOJ NOVI ROMAN U PRIJEDORU (FOTO i VIDEO)

Najnovije vijesti

„Nigde, nema te“, naziv je sedmog romana novosadske književnice Jelene Bačić Alimpić, koji je promovisan večeras u prijedorskoj Gradskoj čitaonici. Roman je protkan najdubljim emocijama i moralnim dilemama o dobru i zlu, o ljubavi i mržnji, o životu i smrti, povjerenju i zahvalnosti u teškim životnim okolnostima.

Jelena je autor najčitanijih romana na srpskom jeziku, a kako kaže, u svom novom djelu piše izuzetnu priču o nesvakidašnjoj ratnoj heroini.

Riječ je o Izabeli Mesini, mladoj djevojci iz malog sicilijanskog sela, koja u vihoru rata dobrovoljno odlazi u poljsku bolnicu, gdje pomaže ranjenim vojnicima i tu upoznaje Marka, novinara iz Srbije koji je teško ranjen.

– Kada pišem knjigu, dajem sebe, prolazim sa svojim junacima sve njihove boli i patnje, tako sam i s ovom nesvakidašnjom ratnom heroinom iz novog romana preživela njenu tugu – rekla nam je Jelena i dodala da je prezadovoljna reakcijom čitalaca i da se isto tako nada da će se ovo štivo svidjeti i prijedorskoj publici.

Mara Ećim, direktor NB “Ćirilo i Metodije” Prijedor rekla je da joj je velika čast što je ova ustanova ugostila jednog od najčitanijih domaćih pisaca.

 

Iz ove danas poznate književnice, koja je popularnost stekla kao televizijski novinar, su romani „Ringišpil“, „Pismo gospođe Vilme“, „Poslednje proleće u Parizu“ i trilogija „Kazna za greh“. Njen novi roman “Nigde nema te”, naćiće se i na policama Gradske čitaonice u Prijedoru.

Više fotografija možete pogledati OVDJE!

M.Stegić

foto: Giga