10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

JELIĆKA POBJEDNIK FINALNE MANIFESTACIJE „SELO VESELO“

Najnovije vijesti

Jelićka je juče bila finalna stanica ovogodišnjeg kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo“. U takmičenju u tradicionalnim igrama i poljoprivrednom kvizu snage su odmjerili Gaćani, Donja Dragotinja, Gornja Lamovita i ekipa domaćina.

Nakon neizvjesne, ali sportske borbe Jelićani su u ukupnom poretku imali najviše bodova. Članovi pobjedničke ekipe bili su najuspješiji u poljoprivrednom kvizu i u nabacivanju obruča. Drugo mjesto zauzela je Gornja Lamovita, najuspješnija u bacanju kamena s ramena i najjača u navlačenju konopca. Treći su bili Gaćani, najbrži u trčanju u vrećama, dok je četvrta ekipa Donje Dragotinje.

Karavan “Selo veselo” i ove godine okupio je tokom ljeta nekoliko stotina učesnika iz 16 prijedorskih sela i brojne gledaoce, po čemu je jedna od najmasovnijih manifestacija “Kulturnog ljeta”. Pokrovitelj manifestacije, čiji je cilj oživljavanje i unapređenje društvenog života u selima, je grad Prijedor, medijski pokrovitelj je IPC “Kozarski vjesnik”, a prijatelji manifestacije su “Autotransport” i “Goronja prevoz”.

Z.J.