Jesenje uređenje grada (video)

Čišćenje lišća, sadnja cvijeća i uređivanje javnih površina, akcija je koju ovih dana provodi Radna jedinica „Javna higijena“ preduzeća „Komunalne usluge Prijedor“. Kako bi ulice bile čiste, jesenja akcija traje do prvog snijega.

Rukovodilac Radne jedinice „Javna higijena“ Milka Grbić kaže da je mnogo posla na uređivanju zelenih površina i čišćenju lišća. Radnici su, ovih dana, angažovani i na sadnji cvijeća.

-Veliki su poslovi u vezi sa sadnjom cvijeća, čišćenjem starih leja, izgradnjom novih a u toku je i sadnja sezonskog cvijeća, maćuhica. Mi ga proizvodimo u svom rasadniku u Puharskoj, tako da građani imaju priliku da kupe cvijeće za sebe. Kako uređujemo grad, tako održavamo ulice i parkove u Omarskoj, Ljubiji i Kozarcu – kaže Grbićeva.

Najveći problem stvaraju nesavjesni građani koji kabasti otpad iznose na javne površine. U cilјu očuvanja okoline, iz komunalnog preduzeća apeluju na sve građane da vode računa na koji način odlažu otpad.

-Kabastog otpada ima  puno, možda čak i previše, oko kontejnera, na javnim površinama. Građani nam se mogu javiti za odvoz ovog smeća – naglasila je Grbićeva.

Zahtjeve za dodatno uređivanje javnih površina, poput orezivanja drveća i čišćenja zelenih površina, građani mogu da dostave u Odjelјenje za stambeno-komunalne poslove u Gradskoj upravi.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!