Kod još 14 osoba u Republici Srpskoj je potvrđen novi korona virus, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja RS.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 328 laboratorijskih uzoraka.

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Banjaluke, pet iz Prijedora i po jedna osoba je iz Кneževa, Кotor Varoši, Кozarske Dubice i Teslića.

Riječ je o osam muškarca i šest žena. Tri muškarca su srednje životne dobi, tri mlađe i dva starije životne dobi. Četiri ženske osobe su mlađe životne dobi i dvije starije.Jedanaest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima, dok tri osobe nisu mogle da navedu jasnu epidemiološku vezu sa pozitivnim licem. Tri osobe su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 1.292 slučaja virusa korona, a preminule su 93 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Do sada se oporavilo ukupno 658 osoba. Na virus korona testirano je 22.006 osoba.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.982 osobe, a nadzor je završen kod 28.565 osoba.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

Srpskainfo

Foto Tanjug

PrethodniPreminuo stariji Banjalučanin zaražen virusom korona
SlijedećiPET MEDICINSKIH RADNIKA IZ PRIJEDORA POZITIVNO NA VIRUS KORONA (video)