JOŠ DESET OSOBA OBOLJELO OD VIRUSA KORONA U RS

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, izvršeno je testiranje 510 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 10 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Testiranja su izvršena u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča.

“Radi se o osam ženskih i dvije muške osobe, od kojih su tri mlađe i sedam srednje životne dobi”, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.

Kako se navodi, prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Modriče, tri iz Banjaluke, i po jedna Bijeljine, Vukosavlja i Kotor Varoša.

Institut dodaje da je do sada u Republici Srpskoj potvrđeno 1.479 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 116 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.008 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 29.382 osoba.

“Ukupan broj hospitalizovanih je 78, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 26, a u opštim bolnicama 52. Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 20 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok su u izolaciji četiri pacijenta”, dodaje se u saopštenju.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 67.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 939 osoba, a nadzor je završen kod 34.737 osoba.

( Nezavisne)

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!