Proteklog vikenda u prostorijama SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“ bilo je živo i radno. Vrijedno se radilo da se savlada nova koreografija, pa se tako Igre iz Crne Trave od sada nalaze u programu folklornog ansambla Društva. Poznata koreografkinja iz Srbije, Dajana Kostić, potrudila se da ovu novu koreografiju postavi i članovima ansambla što više približi sve što je vezano za nju. Nisu to samo koraci, melodije i koreografske figure nego mnogo više od toga.

–        SKUD „Dr Mladen Stojanović“ ima sjajan mlad ansambl koji je na Evropskoj smotri folklora u Beogradu u junu ove godine, svojom energičnošću, prirodnošću i iskrenošću na sceni osvojio žiri festivala i publiku. Sad sam u ansamblu u polukrugu vidjela mnoga nova lica, ali i ti novi članovi su sve što smo radili jako brzo savladali. Kontinuitet i kvalitet rada sa mlađim članovima su jako bitni pa u  izvođački ansambl Društva stalno pristižu nove generacije dobrih igrača –  rekla je Dajana Kostić.

Na Godišnjem koncertu Društva, 17. decembra, biće izvedene dvije nove koreografije. Pored Igara iz Crne Trave, biće izvedene i nove Igre iz Glamoča.

KV

PrethodniRADNIK POGINUO PRILIKOM PADA U PREDUZEĆU
SlijedećiPRIJEDOR DOMAĆIN PRIVREDNE KONFERENCIJE 28. I 29. NOVEMBRA (video)