U protekla 24 sata u Prijedoru još jedno lice pozitivno na virus korona. Prema riječima Aleksandra Miljuša , zamjenika gradonačelnika,  radi se o medicinskom tehničaru iz Bolnice „Dr Mladen Stojanović“.Ovo je 18 slučaj zaraze na novi virus u Prijedoru, kazao je Miljuš dodajući da se trenutno u kućnoj izolaciji nalaze 164 lica, dok su 1402 izašla iz nadzora.  -Oporavljenih imamo devet a umrlih šest. U Kovid bolnici se nalazi trenutno 12 pacijenata od kojih je osam iz Prijedora i po jedno lice iz Oštre Luke, Novog Grada , Kozarske Dubice i Kostajnice- naveo je on

Doktor Mirko Sovilj, v.d. direktor  prijedorske bolnice rekao je da su u protekla 24 sata testirana 22 zdravstvena radnika sa Odjela interne medicine, a prisustvo korona virusa utvrđeno je kod jednog, medicinskog tehničara, koji je, kako kaže, imao kontakt sa ranije zaraženom medicinskom sestrom. Sovilj je naveo da su svi pacijenti u kovid bolnici stabilnog zdravstvenog stanja.

-Imamo dvije pacijentkinje kod kojih se planira izvođenje izlaznih testova kako bi se utvrdilo da li su izliječene od virusa. Ukoliko oba testa budu negativna smatraće se da su pacijenti izliječeni. A što se tiče funkcionisanja Internog odjela on radi pod maksimalnom ličnom i opštom zaštitom, a zdravlje svih pacijenata je stabilno –rekao je Sovilj dodajući da interna medicina u smislu prijemnih ambulanti trenutno radi samo za hitne slučajeve  .

U protekla 24 sata na području grada Prijedora tri lica su prekršila policijski čas a dva lica su dobila prekršajne naloge zbog nenošenja zaštitne opreme.

Miljuš je podsjetio da je u protekla dva dana vrlo aktivna bila služba za dezinfekciju koja je obavila dezinfekcije gradskih ulica, a potom i ulica u Kozarcu, Ljubiji i Omaskoj.

P.Š.

PrethodniGRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE
SlijedećiPrijedorčani, srećan vam Dan grada!