U tradicionalnoj novogodišnjoj aktivnosti „Pošta Srpske“, „Pišem pismo Djeda Mrazu“, na njegovu adresu ove godine pristiglo je oko 6.000 pisama. Samo iz prijedorske regije, pisalo mu je 803 mališana. Najljepše pismo napisao je Jovan Šinik iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Kozarske Dubice.

– Pisao sam mu da mi donese ono što sam poželio, a to je tablet – rekao je Jovan.

Što je poželio, to je i dobio: tablet. Drugo mjesto pripalo je Matiji Dodošu, učeniku OŠ „Desanka Maksimović“, koji je nagrađen telefonom. Treće najbolje pismo bilo je ono Staše Mandić iz OŠ „Branko Ćopić“, za koje je nagrađena bežičnim slušalicama. Od 803 pisma koja su na adresu Djeda Mraza pristigla u Radnu jedinicu Pošta Srpske Prijedor, najviše je bilo od učenika OŠ „Desanka Maksimović“, čak 281. Za to su nagrađeni televizorom.

– Cilj ove aktivnosti je da se kod najmlađih razvije navika pismenog izražavanja i ljubavi prema pisanju, kao i to da dođu u poštu i vide kako se šalju pisma – kaže Zoran Rosić, direktor RJ za poštanski saobraćaj Prijedor. Za mališane koji su nisu bili u mogućnosti prisustvovati dodjeli nagrada, pomoćnici Djeda Mraza – poštari, dostaviće novogodišnje poklone na kućne adrese. Ovu aktivnost podržalo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Z. J.

PrethodniZNAČAJNA ULAGANJA U SPORT (video)
SlijedećiZAHVALNOST ZA HUMAN GEST POČASNE JEDINICE MUP-a RS (video)