22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

JUTROGOŠTA POBIJEDILA U FINALU „SELA VESELOG“

Najnovije vijesti

Ekipa Jutrogošte pobijedila je u finalu Kulturno-zabavne manifestacije „Selo veselo 2019“, koja je danas održana u Rakelićima. Oni su bili bolji od takmičara Miske Glave, Jelićke i Rakelića. Bodrene brojnom publikom, ekipe ova četiri sela odmjeravale su snagu, spretnost i znanje u tradicionalnim sportskim disciplinama i poljoprivrednom kvizu.

– Zahvalio bih se Gradu Prijedoru, jer podržava ovakvu manifestaciju koja mnogo znači za naša sela. Smatram da su sve ekipe, u stvari, pobjednici i da je takmičenje proteklo fer i korektno. Zahvalio bih i svojoj ekipi na iskazanom trudu i osvojenom prvom mjestu. Nadam se da ćemo učestvovati na „Selu veselom“ još dugo godina – rekao je Bojan Milašinović, predsjednik Savjeta MZ Jutrogošta i kapiten pobjedničke ekipe.

Kapitenu Jutrogošte pehar je uručio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković. On je naglasio da su građani odlično prihvatili ovu manifestaciju, koja je i jedna od najmasovnijih u „Prijedorskom ljetu kulture“.

– „Selo veselo“ je prihvaćeno u narodu i zato Grad svake godine podržava ovu manifestaciju. Tako ćemo i nastaviti, dok god građani rado učestvuju bilo kao takmičari ili gledaoci – izjavio je Đaković.

Dragan Švraka, vođa ekipe iz Jelićke, pohvalio je „Selo veselo“, jer okuplja žitelje okolnih mjesta. – Lijepo je da se sačuvaju od zaborava tradicionalne seoske igre koje su nekad organizovali naši stari, da to prenosimo na mlade naraštaje koji su budućnost našeg sela, ali i grada – utisci su Dragana Švrake.

U kulturno-zabavnom programu učestvovali su članovi folklornog ansambla KUD-a „Saničani“, izvorne grupe, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti. Organizator i voditelj Saša Goronja podsjetio je da je „Selo veselo“ ove sezone održano u pet sela, te da je ispunilo sva očekivanja.

– Ova manifestacija je povezala ljude u druženju, zabavi, takmičenju. U potpunosti smo ispunili svoj cilj, a to je oživljavanje i unapređenje društvenog života u prijedorskim selima, uz podršku Grada Prijedora, „Kozarskog vjesnika“, „Autotransporta“ i Tvornice keksa „Mira“. Istina je da su nam sela opustjela, ali ovo je i dobra prilika da se svi koji su otišli sa sela, bar nakratko, vrate u svoj kraj,  podsjete se na život u njemu i budu dio ove manifestacije – zaključuje Goronja.

D. S.