6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

KADETI “RUDAR PRIJEDORA” KOD GRADONAČELNIKA

Najnovije vijesti

Kadete Fudbalskog kluba “Rudar-Prijedora” , pobjednike završnog turnira Omladinske lige Bosne i Hercegovine, trenere i sportske radnike, danas je primio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković sa saradnicima. Tom prilikom, o impozantnim rezultatima prijedorskih fudbalskih nada, govorila je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Gradonačelnik Đaković je čestitao na uspjehu ovoj sjajnoj generaciji ističući da je to uspjeh za anale.

-Danas smo u gradskoj upravi imali prijem jedne sjajne generacije kadeta Fudbalskog kluba “Rudar-Prijedora”. Rijetkost   je da ekipa takmičarsku sezonu završi   sa 108 postignutih i dva primljena gola. To je izuzetan rezultat i dokaz stabilnosti jedne generacije za koju se moramo svi potruditi. Grad Prijedor će stati iza njih i njihovih rezultata. Uz iskrene čestitke ovim momcima poželio sam im da dožive rezultate u svijetskim razmjerama. Sve čestitke ovoj mladoj generaciji, njihovim trenerima i upravi kluba, rekao je Đaković.

Trener kadeta Srđan Marjanović hvali ovu generaciju i kaže da je ponosan na tim koji u 20 utakmica nije doživio ni jedan poraz.

-Počastvovani smo  što nam je priređen prijem, uz veliko  gostoprimstvo gradonačelnika i saradnika. Pohvalio bih svoje igrače, najzaslužiniji za ovaj uspjeh.  Želja nam je da se mlađim selekcijama omoguće bolje uslove za rad, prije svega teren sa umjetnom travom, konstatovao je Marjanović.

 

Riječi hvale za ovu generaciju kadeta “Rudara” imao je i  kapiten Mile Kovačević koji se zahvalio gradonačelniku na prijemu

– Zahvalio bih se gradonačelniku i načelnici na prijemu, posebno saigračima iz ove ekipe.Očekujem da ćemo i u narednoj sezoni biti najbolji –  dodao je Kovačević.

Gradonačelnik Đaković i kapiten Kovačević uvjereni su da ovu generaciju , uz neophodnu podršku, čeka svijetla budućnost.

Tokom prijema obratio se i generalni direktor FK “Rudar Prijedor” Vukašin Đaković,-Ćaga a igrači su se  predstavili poimenično. Svakom lično je uspjeh čestitao gradonačelnik Đaković. Nakon prijema, za uspomenu, načinjen je i zajednički snimak.

Podsjetimo da su kadeti “Rudar-Prijedora”, u 22 prvenstvena kola, ostvarili 18 pobjeda i četiri remija, gol razliku od 103 postignuta i dva primljena gola. Na završnom turniru u Mostaru, nakon polufinalne pobjede od 5:0 nad “Gradinom” iz Srebrenika, sa igračem manje 50 minuta, boljim izvođenjem jedanaesteraca, sa 5:4 pobijedili su vršnjake “Travnika”.

https://www.youtube.com/watch?v=-VEhMorQ1kc&feature=youtu.be

M.Bogun