-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

KADETI “RUDAR PRIJEDORA” NADOMAK SENIORSKOG TIMA

Najnovije vijesti

U opštoj krizi rezultata fudbala prijedorske regije jedino je ohrabrenje učinak kadeta FK “Rudar-Prijedora” koji su prvaci Omladinske lige Bosne i Hercegovine. Rezultat je za anale BH fudbala i šire: u 22 prvenstvena kola ostvarili su 18 pobjeda i četiri remija, gol razliku od 103 postignuta i dva primljena gola. Na završnom turniru u Mostaru, nakon polufinalne pobjede od 5:0 nad “Gradinom” iz Srebrenika, sa igračem manje 50 minuta, boljim izvođenjem jedanaesteraca, sa 5:4 pobijedili su NK “Travnik”.

Trener Srđan Marjanović hvali ovu generaciju i kaže da je ponosan na tim koji u 20 utakmica nije doživio ni jedan poraz. Reprezentativac Republike Srpske i BiH Luka Kačavenda hvali ovu generaciju kadeta. Želi da se mlađim selekcijama omoguće bolji uslovi za rad, prije svega teren sa umjetnom travom.

Gradska uprava je uvažila rezultat kadeta Fudbalskog kluba “Rudar-Prijedora”, a primio ih je i gradonačelnik Milenko Đaković sa saradnicima. Čestitajući uspjeh kazao je da je on za anale fudbala i obaveza nadležnim za sport.

Trener Marjanović kaže da će iz ove generacije četiri do pet igrača preći u seniorski pogon, a da će njih 15 biti okosnica juniorskog tima.

Kačavenda karijeru planira nastaviti u FK “Vojvodina”, Novi Sad.  Ugovor o stipendiranju ima, ali tvrdi, stipendiju je tokom godine dobio u tri navrata. Da li će ljudi iz Uprave “Rudar Prijedora” uspjeti odgoditi njegov odlazak u redove “Lala” ostaje da se vidi. U ponedjeljak 10. jula  je termin potpisa ugovora sa “Vojvodinom”.

 

M.Bogun