18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

KAKO SE JEDNOSTAVNOM VJEŽBOM RIJEŠITI ODVRATNOG PODVOLJKA

Najnovije vijesti

Podvoljak ima veze sa godinama, genetikom, ali i viškom kilograma. Da bismo ga uklonili ne moramo da se podvrgnemo estetskoj operaciji. Dovoljno je povesti računa o ishrani i redovno vežbati. Evo i nekoliko trikova, pomoću kojih ćete podvoljak učiniti manje vidljivim.

Predložene vježbe možete da radite bilo gde.

VEŽBA 1: Stanite uspravno, glavu zabacite unazad lica okrenutog ka plafonu. Napućite usne kao da pokušavate da poljubite plafon. Ostanite tako pet sekundi. Vežbu ponovite pet puta.

VEŽBA 2: Širom otvorite usta i ostanite u tom položaju desetak sekundi. Za postizanje boljih rezultata, donju vilicu pokrećite napred-nazad, kao da želite nešto da zagrabite.
VEŽBA 3: Možete da je radite i sjedeći i stojeći. Ispravite se što više možete, bradu podignite i lagano vrtite glavom od jednog do drugog ramena. Vežbu radite sporo i precizno. Ako primjetite da puni krugovi previše opterećuju vrat, onda pravite polukružne pokrete. Vežbu uradite od tri do pet puta.

* Mišići lica su odgovorni za održavanje zategnute linije vilice i isti su oni koje koristimo prilikom žvakanja žvake, što ovu aktivnost čini idealnim načinom vježbanja vilice čime ćete spriječiti nakupljanje suvišne masnoće ispod brade.

* Kao prilikom žvakanja, iste mišiće lica pokrećemo i smijanjem i pričanjem. Dakle, uposlite mišiće i smijte se što više.

* Nastanak podbratka spriječićete i uspravnim držanjem, lagano podignute brade. Preveliko opuštanje mišića vilice dovodi do opuštanja kože vrata i nakupljanja masnoća na kritičnom dijelu.

Kada je reč o ishrani, neophodno je smanjiti unos šećera i ugljenih hidrata, a što više jesti svježe voće, povrće, a naročito morske plodove. Tako ćete povećati elastičnost kože i učiniti je zategnutijom. Zašto je važno smanjiti unos kalorija? Naučno je dokazano da višak unesenih kalorija najviše utiče na proces starenja. Dakle, što manje kalorija pojedete, na vašem licu biće manje tragova godina.

KV