4.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

KAKO SE NA JEDNOSTAVAN NAČIN RIJEŠITI MRAVA IZ STANA

Najnovije vijesti

Srećom, postoji mnogo načina da ih se riješimo, a najbolja stvar je što većinu stvari za eliminisanje mrava već imamo u svojoj kući.
Donosimo vam par najefikasnijih i najjednostavnijih načina kako da ih se riješite.
Sok od limuna:

Pospite kritična mjesta svježe iscijeđenim sokom od limuna. Limunska kiselina mravima smeta i čim je osjete, bježe se od nje.

Cimet:

Esencijalno ulje cimeta nanesite po svim ćoškovima gdje se mravi pojavljuju (to možete uraditi pomoću štapića za uši). Takođe, možete napraviti tekućinu od pola litre vode, dvije kašike cimeta i par klinčića. Dobijenom mješavinom poprskajte mjesta gdje se mravi nalaze.
Voda i deterdžent za sude:

Prokuvajte litru vode i dodajte par kapi deterdženta za sude. Ovom tekućinom natopite kritična mjesta. Ovaj trik možete koristiti i za korov.

Kreda:

U svim poljoprivrednim apotekama možete jeftino nabaviti kredu za mrave. Jednostavno povucite liniju i ne brinite se, mravi se neće odvažiti da je predu.
Soda bikarbona i šećer u prahu:

Pomiješajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu. Smjesu stavite na mjesto gdje se nalazi najviše mrava. Za par dana ćete ih sve uništiti.

Mljevena kafa:

Običnu mljevenu kafu stavite na mjesta odakle mravi izlaze. Kafa ih neće uništiti već samo natjerati da promijene stanište (izvan kuće, naravno).
Sirče:

Možete ga koristiti na više načina. Sirće možete sipati direktno na žarište (ukoliko ga pronađete). Garantovano uništava sve mrave i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. Zatim, možete poprskati ćoškove i male rupe kombinacijom sirćeta i deterdženta za sude. I na kraju, neka vam uđe u svakodnevnu praksu da vaše podove brišete vodom u koju ste stavili sirće. Kuća će se blistati, a mravi će potpuno nestati.

izvor: prirodni-lijek

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!