-4.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

KAKO SE RIJEŠITE PODBRATKA SA 7 JEDNOSTAVNIH VJEŽBI

Najnovije vijesti

Da bi naše tijelo uvek ostalo mlado i zategnuto, potrebna je pravina ishrana i fizička aktivnost.  Ova činjenica važi i za naše lice, jer sa godinama ono gubi svoju elastičnost i ljepotu.

Zato objavljujemo kompleks najboljih vježbi, koji će, po mišljenju ljekara, pomoći vašem licu da ostane mlado i zategnuto dugo godina.

Zagrevamo mišiće

Kao i bilo koja druga vježba, moraćete da zagrijete mišiće lica. U ovom slučaju, pomerite donju vilicu ka napred, a zatim sa jedne strane na drugu. Svi pokreti treba da budu glatki i da se obavljaju bez naglih trzaja.

Glava ka naprijed

Otvorite usta i okrećite donju usnu preko donjih zuba. Zamislite da morate da pokupite vodu donjom vilicom. Pomjerajte glavu dole u zamahu i zatvorite usta dok podižete glavu. Dok izvodite ovu vježbu, postarajte se da su vam uglovi usana opušteni.

Dodirnite nos

Dupla brada je povezana sa mišićima jezika. Zbog toga je važno da se zategne. Isplazite jezik koliko god možete i pokušajte da dodirnete nos vrhom jezika. Usne bi trebalo da su vam opuštene.

Savršeno ovalno lice

Ako želite da povratite oblik lica kao kada ste bili mladi, pratite sledeću vežbu: okrenite glavu na lijevu stranu, povucite vilicu ka naprijed, naprežući mišiće vrata. Trebalo bi da osetite mišiće sa lijeve strane vašeg vrata kako se zatežu. Zatim okrenite glavu na drugu stranu i ponovite vježbu.

„Poljubac žirafe“

Zamislite da ljubite žirafu. Podignite lice i gledajte u plafon. Blago pomjerite donju vilicu ka naprijed i napućite usta kao da hoćete da poljubite nekoga. Ako izvodite ovu vježbu pravilno, trebalo bi da osjetite jaku tenziju u vašem vratu.

Otpor

Za ovu vježbu je potrebno da stegnete dvije pesnice i da ih postavite tačno ispod brade. Zatim lagano pomijerajte donju vilicu ka pesnicama, zatežući mišiće koji pružaju otpor. Polako povećavajte napor i kada dostignete maksimum, držite 3 sekunde.

Osmeh

Stisnite zube sa zatvorenim ustima i zatim pokušajte da raširite uglove usana koliko god možete. Zatim gurnite jezik prema tvrdim nepcima, postepeno povećavajući silu. Ako osjećate jaku napetost u mišićima brade, onda izvodite vežbu pravilno. Zadržite ovaj osećaj napetosti 5 sekundi i nakon toga opustite još 5 sekundi.

Naduveni obrazi

Udahnite duboko i napunite usta vazduhom. Zatvorite usta i naduvajte obraze. Zatim pritisnite dlanove na obraze i osetite tenziju u mišićima. Držite 3-5 sekundi i ponovite 5-6 puta.

(uspesnazena)