KAKO ZA 60 SEKUNDI NAPRAVITE MIRISNU SVIJEĆU (VIDEO) – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti KAKO ZA 60 SEKUNDI NAPRAVITE MIRISNU SVIJEĆU (VIDEO)

KAKO ZA 60 SEKUNDI NAPRAVITE MIRISNU SVIJEĆU (VIDEO)

0

Znate onaj predivan miris pomorandže koji se širi sobom kad god ljuštite ovu voćku? E, pa, zahvaljujući ovom triku moći ćete da uživate u ovoj magičnoj aromi kad god poželite, a pritom ćete imati i jako dekorativnu svijeću ili čak lampicu! Sve što vam treba jesu pomorandža, nož i maslinovo ulje.
Da je kora pomorandže magična već znamo, ali da li ste znali da od nje možete da napravte i predivnu aromatičnu svijeću? I to bez ikakvog voska i loših isparenja, sa sastojcima koje vjerovatno već imate kod kuće.

Naime, svijeća od pomorandže i maslinovog ulja je ne samo predivna, dekorativna i mirisna, već može da bude i jako korisna u trenucima kada vam nestane struje, a kod sebe nemate svijeću. Sve što je potrebno da uradite jeste da presječete koru narandže na dva dijela (ali ne sjecite i cijelu voćku, baš kao na videu) a onda pažljivo odvojite koru od mesa tako da ostane oblik polulopte sa sve petiljkom u sredini.

Sveća od pomorandže foto: Youtube.com Noizz.rs

Jako je bitno da ne iščupate petiljku, jer bez nje ne može da se napravi svijeća, tako da je neophodno da odvojite onu polovinu kore koja se nalazi sa strane sa koje je vidljiva zelena petiljka (onaj dio koji je nekada bio zakačen za drvo).

Zatim jednostavno sipajte maslinovo ulje tako da prelije i samu petiljku, zapalite je i uživajte u mirišljavoj svijeći! Ako želite da odete korak dalje, drugu polovinu kore možete da isječete tako da ima veći krug u sredini, pa onda time preklopite svijeću. Na ovaj način ćete dobiti nešto što neodoljivo podsjeća na lampu – pogledajte i uvjerite se sami zašto je video za ovaj trik stekao preko sedam miliona pregleda.

Izvor: Noizz.rs

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version