„KALCEDONIJA“ USKORO KREĆE SA RADOM

Danas  je izvršena primopredaja objekta nekadašnjeg „Tropika“ u Brezičanima, između ovog domaćeg trgovačkog lanca i italijanske “Kalcedonije“. Ovo tekstilno preduzeće otkupilo je pomenuti objekat za svoju kćerku firmu „Bitres“. Gradonačelnik Milenko Đaković rekao je da su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi kad je u pitanju zemljište na Aerodromskom naselju, gdje treba da se gradi proizvodna hala za „Kalcedoniju“.

– Dokumentacija u Italiji je završena. Čeka se da se aktivira u našem gradu. Početak radova očekuje se u maju ili junu ove godine. Nakon ove faze, mi ćemo potpisati ugovor o otkupu zemljišta za izgradnju hale na Aerodromskom naselju – poručio je gradonačelnik Đaković, koji je čestitao „Kalcedoniji“ i „Tropiku“ na poslovnom aranžmanu na korist svih.

U objektu koji je „Kalcedonija“ kupila od „Tropika“, nalaziće se trening centar za nove radnike, kao i proizvodna linija. Predstavnik „Kalcedonije“ Frančesko Rufoli rekao je da je ovim činom postavljen kamen-temeljac cijelog projekta u Prijedoru.

– Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradskoj upravi, jer su u svakom trenutku bili tu za nas, kako bi nam pomogli u rješavanju svih birokratskih i tehničkih pitanja – rekao je Rufoli.

Pogon u objektu „Tropika“ trebalo bi da krene najkasnije u prvoj polovini aprila, najavio je Rufoli. U prvoj fazi „Kalcedonija“ će zaposliti oko 700 radnika, nakon toga može se očekivati posao za 1.500 ljudi. Marin Čurčić, predstavnik „Tropika“, zahvalio se gradonačelniku, jer je uspostavio kontakt između ove dvije kompanije. On je najavio da „Tropik“, koji već upošljava 150 radnika u gradu na Sani, planira širenje svog lanca u Prijedoru, što će značiti i nova radna mjesta.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!