14.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

KAMPANJA „ODABERITE BEZBJEDAN PUT KUĆI SA MATURE!”

Najnovije vijesti

„Odaberite bezbjedan put kući sa mature!“ naziv je kampanje koju provodi Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, a cilj je da se skrene pažnja mladim i neiskusnim vozačima da izbjegavaju vožnju u alkoholisanom stanju. Saobraćajni stručnjaci su danas upoznali prijedorske maturante o bezbjednom povratku kući iz noćnog provoda.

Milija Radović, direktor Agencija za bezbjednost saobraćaja RS

– Nažalost, u zadnje dvije godine RS je u saobraćajnim nezgodama izgubila 27 mladih, starosti između 14 i 21 godine. Čitav jedan razred maturanata. Zato svi moramo mnogo više raditi kako bi se mladi bezbjedno vraćali iz noćnih izlazaka – rekao je Milija Radović, direktor ove agencije.

Ovu kampanju pozdravio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora

– Pozivam mlade da ne voze ukoliko su pili alkohol, nego da po njih dođu roditelji ili neka ih voze prijatelji koji nisu pili. Tako bi smanjili broj povrijeđenih i stradalih, jer to je u interesu svih nas – poručio je Đaković.

Auto-moto savez RS, koji učestvuje u ovoj kampanji, pokrenuće  akciju unutarvršnjačke kontrole. Maturanti će osmisliti poruke kojima pozivaju vršnjake kako da se zabave i pritom budu bezbjedni.

Ranko Babić, predsjednik AMS RS

– Ovom prilikom pozivam sve maturante da skrenu pažnu jedni drugima na prekomjernu upotrebu alkohola. Niko neće pokazati neku svoju nadmoć tako što će se napiti. To može svako. Treba se tome othrvati i ostati trezven kako bi sutra postali korisni članovi društva – naglasio je Ranko Babić, predsjednik AMS RS.

Podršku kampanji dali su Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, kao  i jedinice lokalne samouprave. Kampanja će trajati od 26. aprila do 31. maja ove godine.

Z.J.

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!