19.8 C
Prijedor
Srijeda, 31 Maja, 2023

KAMPANJA ”RASTIMO SIGURNO” U CILJU ZAŠTITE NAJMLAĐIH

Najnovije vijesti

Mališani Osnovne škole ”Desanka Maksimović” naučili su danas da ne treba da komuniciraju sa nepoznatim osobama, te da im i ne govore svoje lične podatke. Sve to imali su priliku da čuju od policijskih službenika Policijske uprave Prijedor.

”Mene su danas čika policajci naučili da ne treba da odajemo svoje lične podatke nepoznatim ljudima”, rekla je Nastja Gruba, učenik OŠ ”Desanka Maksimović” Prijedor.

Predavanje je organizovano povodom Međunarodnog dana nestale djece, a u okviru kampanje ”Rastimo sigurno ” koju provodi MUP RS.

”Održavaju se edukativna predavanja na kojima djeci savjetujemo kako da se ponašaju na putu od škole do kuće. Upoznajemo ih o mogućim opasnostima, da ne prilaze strancima, da ne kontaktiraju sa njima, na poziv nepoznatih lica da ne ulaze u vozila, te da svaki kontakt sa nepoznatim licima prijavljuju nastavnicima ili roditteljima”, rekao je Lazar Brdar, komandir Policijske stanice Prijedor jedan.

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske su u toku 2022. godine na području Republike Srpske prijavljena 22 slučaja nestanka, od kojih 11 maloljetnih osoba. Kampanja ”Rastimo sigurno” provodi se od 15. do 26. maja.

V.N.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!