U Prijedoru nema novozaraženih, 938 lica je pod zdravstvenim nadzorom, dok je 61 osoba izašla iz nadzora, saopšteno je na današnjem zasjedanju gradskog Štaba za vanredne situacije. Sa rješenjem za izolaciju danas se javilo devet osoba, a riječ je o licima koja su došla iz inostranstva. Ipak, ne smije doći do opuštanja i sve propisane mjere moraju se strogo poštovati, jer u okruženju raste broj zaraženih, poručio je komandant gradskog Štaba Milenko Đaković.

– Iako u našem gradu nema virusa korona, mi se i dalje moramo pridržavati svih mjera. To je u našem interesu. Mi se moramo izboriti da što manji broj ljudi oboli od virusa – naveo je Đaković. 

Prema pristiglim propisima i zbog očekivanog većeg broja lica koja će morati u izolaciju, počelo je formiranje karantina u Sportskoj dvorani „Mladost“.

– Novi karantin se formira zbog najave da će oni koji dolaze u karantin na graničnim prelazima tamo provesti jedan dan, a potom biti upućeni u opštine iz kojih dolaze. Tako da će ovaj karantin biti namijenjen za lica koja dolaze iz inostranstva, ali i za one problematične koji krše propisanu izolaciju – pojasnio je Đaković, dodajući da prvobitni karantin na Kozari ne bi mogao zadovoljiti očekivani broj lica koja treba izolovati.

Iako je najavljeno za danas, još uvijek nije otvoren žiro-račun za nabavku opreme za prijedorsku bolnicu, jer se moraju ispoštovati naredbe republičkih organa. Kad se to riješi, račun će biti u funkciji, napomenuo je Đaković. Na kraju, on se zahvalio svim građanima koji poštuju propise, svima koji učestvuju u borbi sa virusom korona, ali i preduzećima i pojedincima koji su izrazili spremnost da svojim uplatama pomognu nabavku neophodne medicinske opreme. Takođe, iz Štaba je pojašnjeno da povremeno kroz Prijedor prolaze konvoji sa licima koja žive u Federaciji BiH, u Sanskom Mostu i okolini, a koja dolaze iz inostranstva.

Z. J.

PrethodniZA VOĆE VEĆA OPASNOST OD MINUSA NEGO OD SNIJEGA (video)
SlijedećiPrivrednicima se odgađa plaćanje poreza i RATA KREDITA