10.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

KARIJERNIM USMJERAVANJEM BRŽE DO POSLA

Najnovije vijesti

S ciljem usmjeravanja učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola u zanimanja pomoću kojih će lakše doći do radnog mjesta, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske koncipirao je novi metod rada na karijernom usmjeravanju, koji je prihvatilo Ministarstvo prosvjete i kulture.

Sa tim metodom, danas su u Prijedoru upoznati pedagozi i psiholozi srednjih škola prijedorske regije, koji se aktivnije uključuju u ovu aktivnost. Novi metod, pored kontinuiranog rada sa učenicima tokom cijele godine, podrazumijeva rad sa roditeljima koji i te kako utiču na djecu prilikom izbora životnog zanimanja, rekla je Venesa Omerhodžić, viši stručni saradnik na Projektu zapošljavanje mladih.

Dragan Dragojević, koordinator CISO centra Prijedor i Venesa Omerhodžić, viši stručni saradnik na Projektu zapošljavanje mladih

Pored izbora zanimanja, ovaj metod rada će pomoći mladima i u osmišljavanju aktivnog traženja posla, što je za mnoge mlade u BiH  gotovo nepoznato, rekao je Dragan Dragojević, koordinator CISO centra Prijedor. Milana Gončina, pedagog u Gimnaziji „Sveti Sava“ u Prijedoru, naglasila je da ovaj metod donosi mnogo novoga i da bi trebalo očekivati pozitivne rezultate, pogotovo u radu s roditeljima.

S. M.

foto: Giga

 

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!