Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

KARLICA: ZAPOŠLJAVANJE DJECE POGINULIH BORACA PRIORITET I U NAREDNOJ GODINI

NAJNOVIJE VIJESTI

U Prijedoru je održana sjednica Predsjedništva Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila. Sumirane su aktivnosti koje su sprovedene u godini na izmaku i poručeno da će prioriteti u radu ove Organizacije i naredne godine biti pomoć najugroženijim članovima i zapošljavanje djece poginulih boraca.

zdravka-karlica

Zdravka Karlica predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedor je rekla da je tokom ove godine 11 mladih ljudi sa diplomom u ruci iz ove kategorije, dobilo mogućnost da odrade pripravnički staž koji im je plaćen 500 KM. Sve o trošku Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS.

– Nažalost, to je mali broj, zato će nam to biti prioritet i u narednoj godini, kako bi tim mladim ljudima olakšali život i obezbjedili sigurnu egzistenciju – dodala je Karlica.

slika-sjednica-karlica-web

Na sjednici Predsjedništva je, po ko zna koji put, ukazano na težak materijalni položaj ove socijalne kategorije, pri čemu je zapošljavanje navedeno kao najveći problem sa kojim se ove porodice suočavaju.

M.Stegić