Četvrtak, 25. Aprila 2024.
4.8 C
Prijedor

(VIDEO) KATOLIČKI VJERNICI SLAVE USKRS

NAJNOVIJE VIJESTI

Vjernici katoličke vjeroispovjesti danas proslavljaju Uskrs. Župnik prijedorske župe Marko Vidović poručio je  da je Uskrs najveća pobjeda nad smrću. Veliki broj vjernika danas se okupio na Svetoj misi u crkvi Svetog Josipa u Prijedoru.

Mladenka Marović iz Prijedora kaže da je Uskrs za nju najveći blagdan. Prijedorčanin Vjekoslav Gotvald je istakao da je ovo najradosniji praznik i da će ga proslaviti u krugu najbližih.

Danas katolici po riječima župnika prijedorske župe Marka Vidovića slave najradosniji kršćanski praznik. Vidović kaže da Isus pokazuje da smrt nije zadnja nego da još nešto slijedi. A osim toga šalje i poruku da uskrsnemo na novi život, riješimo se loših navika, ljubomore, zlih misli i ružnih djela.

„U ovom smislu ja svim vjernicima, u ovoj malobrojnoj katoličkoj zajednici ovdje u Prijedoru želim sretan, radostan Uskrs i da to svjetlo uskrnulog Krista obasja svakog pojedinca i svaku obitelj“, rekao je župnik Vidović.

Hrišćanski vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru danas proslavljaju Uskrs, najveći i najstariji hrišćanski praznik koji se slavi u spomen na Hristovo uskrsnuće, njegovu pobjedu nad smrću i nad grijehom.

Gordana Kaurin

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/