Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

KAŽNJENA SKORO POLOVINA KONTROLISANIH VOZAČA

NAJNOVIJE VIJESTI

Policija je na području Prijedora sankcionisala skoro polovinu od ukupnog broja kontrolisanih vozača, u okviru akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu kretanja vozila i utvrđivanje alkoholisanosti vozača.
Za sankcionisane vozače izrečene su kazne, i to 174 kaznena boda i 91 mjesec zabrane upravljanja vozilom.

Akcija je realizovana u okviru pojačanih mjera i aktivnosti koje Policijska uprava Prijedor preduzima u periodu turističke sezone, a radi očuvanja povoljnog stanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

“Kontrolisano je ukupno 629 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije na licu mjesta izrečene su za 308 učesnika ili 48,96 odsto kontrolisanih. Uz novčane kazne, za prekršaje koji su bili pod akcentom pojačane kontrole, izrečene su i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 91 mjesec, kao i 174 kaznena boda”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Prijedor.

Zbog prekoračenja brzine, vozačima je uručeno 159 prekršajnih naloga, a zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisan je 61 učesnik, od kojih su tri zadržana u policijskim stanicama do 12 časova, jer su zatečeni u vršenju prekršaja pod dejstvom alkohola većem od 1,5 promila.

Prijedorska Policijska uprava apeluje na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu automobila uslovima na putu, te ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

izvor: Srna

foto: Arhiva