0.8 C
Prijedor
Subota, 4 Februara, 2023

“KILOMETRI PRIJATELJSTVA” NA KOZARI (FOTO GALERIJA)

Najnovije vijesti

Oko tridesetak biciklistа, koji su članovi Biciklističkog kluba „Bam.bi“,  prevalilo je put od Slovenije do Prijedora, u koji su stigli juče, a sve u sklopu manifestacije “Kilometri prijateljstva”.

Danas su se slovenački ljubitelji biciklizma, zajedno sa nekoliko članova BK “Kozara”, na svojim dvotočkašima prvalili put od centra grada do Mrakovice. Sa biciklistima iz Slovenije došao je i župan opštine Šenčur Ciril Kozjek  koji je razgovarao sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem.

Ciril Kozjek, župan opštine Šenčur

– Pred nama je mnogo izazova, ali ovakva razmjena mišljenja i iskustava može pomoći i jednim i drugima. Šenčur treba da se otvori svijetu, a Prijedor je prva svijetla tačka na tom putu  – rekao je Kozjek, koji se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.

Murisa Marić, izvršni direktor DON-a

A goste iz Slovenije je po drugi put ugostilo Udruženje građana DON, na čiju inicijativu su i pokrenuti “Kilometri prijateljstva”.

– Uradili smo pravu stvar prošle godine, u smislu promovisanja Prijedora i Kozare, i privredne saradnje. Naredne godine osmislićemo i nove sadržaje da nas bude još više na ovom mjestu, jer se radi o priči koja zavređuje pažnju – rekla je Murisa Marić, izvršni direktor DON-a.

Značaj manifestacije „Kilometri prijateljstva” je i uspostavljanja saradnje privrednika našeg Grada sa kolegama iz Slovenije, kojih je bilo među biciklistima, kao i promocija biciklizma i zdravog života.

Pored DON-a, manifestaciju je podržala gradska uprava, Turistička organizacija grada Prijedora, NP “Kozara”, kao i  brojni privrednici i udruženja.

Z.J.

foto: Giga