-4.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

“KINOLOŠKI VIKEND KOZARA 2017” U PRIJEDORU I DUBICI

Najnovije vijesti

Sve je spremno za početak „Kinološkog vikenda Kozara 2017“, poručili su danas organizatori. Ova međunarodna manifestacija biće održana 17. i 18. juna u Prijedoru i Kozarskoj Dubici, uz podršku tamošnjih turističkih organizacija i Kinološkog saveza RS.

Zoran Kos, predsjednik Organizacionog odbora „Kinološkog vikenda Kozara 2017“

– Ovo je dosad najznačajnija kinološka manifestacija na ovim prostorima, jer će okupiti predstavnike iz 22 zemlje i sa tri kontinenta – konstatovao je Zoran Kos, predsjednik Organizacionog odbora „Kinološkog vikenda Kozara 2017“. On je dodao da će, tim povodom, u Prijedoru i Kozarskoj Dubici, biti priređeno čak osam izložbi.

Mladen Goronjić, predsjednik Kinološkog društva Prijedor

Mladen Goronjić, predsjednik Kinološkog društva Prijedor, najavioje neke od pratećih manifestacija poput pozorišne predstave “Jedan dan u parku s psom” te izložbe likovnih i literarnih radova na temu “Pas moj prijatelj”.

Ana Šebalj, predsjednica Kangal kluba Ex-Yu

Kako je rečeno novinarima, ova manifestacija je od velikog značaja za kinologiju Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a, prema riječima Ane Šebalj, predsjednice Kangal kluba Ex-Yu, ponudiće i nešto novo: prvu izložbu pasa vrste kangal koja je u procesu priznavanja.

R. R.

foto: Giga