Prijedor i Kozarska Dubica biće domaćini prvog Kinološkog vikenda “Kozara 2017”, i u tim potkozarskim gradovima sutra i u nedjelju izlagaće uzgajivači pasa iz 30 zemalja sa tri kontitenta.

Zoran Kos, predsjednik Organizacionog odbora

“Biće održano osam kinoloških takmičenja u okviru kojih je i jedna međunarodna izložba pasa svih rasa i memorijal `Vladimir Kovačević`, izložba eks ju goniča u spomen na preminulog kolegu kinologa”, rekao je predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Zoran Kos.

Državna izložba pasa u Prijedoru počeće sutra u 10.00 časova na poljani kod “Lovca” u Starom gradu, specijalizovana izložba “Eks ju goniča” u 12.00 časova, a proglašenje pobjednika i izbor najljepšeg psa u 15.00 časova.

U Prijedoru će sutra od 19.00 časova biti organizovana i izložba literarnih i likovnih radova u Pozorištu Prijedor o temi “Pas, moj prijatelj”, kao i lutkarska predstava “Jedan dan u parku sa psom”.

Centralni dio manifestacije biće održan u Kozarskoj Dubici u nedjelju od 9.30 na pomoćnom stadionu Fudbalskog kluba “Borac”, gdje će biti organizovano više specijalizovanih izložbi pasa, a svečano proglašenje pobjednika zakazano je za 21.30 časova.

Organizatori manifestacije su Kinološki savez Republike Srpske u saorganizaciji nekoliko lokalnih kinoloških društva i po odobrenju Međunarodne kinološke federacije.

Jedan od organizatora je i regionalno Udruženje pasa “Kangal” koje će organizovati i izložbu pasa rase kangal za koju je prijavljeno oko 35 izlagača iz Velike Britanije, kolijevke moderne kinologije, a biće izlagača iz Estonije i Australije.

izvor: Srna

foto: Arhiva

PrethodniZAŠTO NE SMIJETE PITI VODU IZ PLASTIČNE FLAŠE KOJA JE OSTALA U AUTU
SlijedećiZA ZAPOŠLJAVANJE 247.000 KM