22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

KK „RUDAR“: BESPLATNA ŠKOLA KUGLANJA (video)

Najnovije vijesti

Kuglaški klub „Rudar“ u naredna tri mjeseca organizovaće besplatnu školu kuglanja. Za školu kuglanja mogu se prijaviti svi starosti od 12 do 20 godina, bez obzira da li su se ikad bavii nekim sportom. Škola počinje već sutra, a prijave će trajati u narednih mjesec dana. Sa polaznicima će raditi treneri Nikola Jojić, Dragan Trkulja i Goran Babić. Cilj cijele priče je popularizacija kuglanja, te stvaranje nove generacje koja  bi bila šampion Republike Srpske i BiH, kaže Goran Predojević, predsjednik Upravnog odbora KK „Rudar“. – Ideja je da mlade ljude dovedemo u kuglanu, da ovdje provode što više vremena. Da kuglana služi svojoj svrsi i da uvijek bude zauzeta. Iskrena želja nam je da što više djece iz grada dođe i da se okuša u kuglanju. Naši treneri će pratiit djecu, i na kraju odlučiti ko od njih zaslužuje poziv u ekipu „Rudara“ – rekao je Predojević. 

On  je dodao da klub, zahvaljujući dobroj organizaciji i novoj kuglani vrhunske klase, ima uslove da već ove sezone bude prvak, jer postoji veliko interesovanje kvalitetnih kuglaša sa strane. Ipak, nagalašava da to nije cilj, već da popularizuju sport i tako sami stvore šampionsku ekipu od mladih Prijedorčana. Iz „Rudara“ poručuju da će u narednom periodu posjetiti i prijedorske srednje škole, gdje će učenicima približiti ovaj sport. – Napravili smo promotivne letke, i planiramo obići srednje škole. Želimo da promovišemo školu kuglanja. Ideja je da ih što više dođe i proba. Možda neko ima talenat, ali na kraju ne moraju svi imati vrhunske rezultate. Već je važno da se druže i našu svoje mjesto u sportu – rekao je Predojević.

On  je dodao da ovako dobre  uslove za treninge, koje nudi nova kuglana,  djeca ne bi imala ni u jednom drugom sportu u Prijedoru. Za najbolje čalnove škole planirano je upućivanje u kamp koji organizuje Kuglaški savez RS, dok bi dogodine najbolji išli na kamp  za koji organizuje Kuglaški savez Srbije.  Takođe, ideja je da treninzi za članove kluba starosti do 23 godine u budućnosti ostanu besplatni. Sve informacije zainteresovani mogu dobiti na sledeće brojeve telefona: 065/579-332 (Goran Predojević9, 065/982-766 (Željko Mandić) i 065/543-154 (Siniša Miljatović).

Z.J.